Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Hafif yağmur
8°
Ara
Damga Ekonomi Gönüllü danışmanlık yapıyoruz

Gönüllü danışmanlık yapıyoruz

CDK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Dündar, Damga'ya konuştu. CDK'nın hasar danışmanlığı, dış ticaret ve iç ticaret alanlarında faaliyet gösterdiğini, özellikle trafik kazası geçiren ve bedensel hasar alan bireylere yönelik önemli bir hizmet sunduğunu belirten Dündar, “Bilgi eksikliği yaşayan vatandaşlarımıza, gönüllü olarak ücretsiz danışmanlık sağlıyoruz” dedi

Okunma Süresi: 5 dk

CDK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Dündar, Damga'ya konuştu. Malatya’nın Pütürge ilçesinde doğup büyüdüğünü belirten Dündar, “Ardından İstanbul’da eğitim hayatıma başladım, 1998 yılında tekstil sektörüne adım attım. Kendi tekstil firmamı kurarak sektörde sağlam bir yer edinmeyi hedefledim. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz başarılı imalat ve satış faaliyetleri sayesinde kendimizi kanıtladık. Kalite ve yenilik odaklı çalışmalarımızla sektöre değer katmaya devam ediyoruz” dedi. Yıllar içinde edindiği tecrübeyle markasını güçlendirdiğini vurgulayan Dündar, istihdama katkı sağlamaktan ve sektöre yön veren projeler geliştirmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Farkındalık artıyor 

CDK Şirketler Grubu'nun hasar danışmanlığı, dış ticaret ve iç ticaret alanlarında faaliyet gösterdiğini, özellikle trafik kazası geçiren ve bedensel hasar alan bireylere yönelik önemli bir hizmet sunduğunu belirten Dündar, “Şirket, sigorta tazminatlarının alınıp alınmadığına dair bilgi eksikliği yaşayan vatandaşlarımıza, gönüllü olarak ücretsiz danışmanlık sağlıyor. Bu hizmetin özellikle, sigorta hakları konusunda farkındalığı artırma amacı güttüğünü belirtiyor. Trafik kazası geçiren bir kişi, sadece aracında meydana gelen maddi hasarla değil, aynı zamanda bedensel hasarla da karşı karşıya kalabiliyor. Ancak çoğu vatandaş, yaşadıkları kazada vücutlarında meydana gelen kırık veya yaralanmaların sigorta kapsamında olduğunu bilmiyor” didye konuştu. Sigorta poliçelerinin, kazada meydana gelen bedensel hasarlar için de tazminat ödemesi yapabileceğini belirten Dündar, “Özellikle bir trafik kazasında kolunun kırılması gibi durumlarda, kazazedelerin bazen 'yapacak bir şey yok' düşüncesiyle, herhangi bir tazminat talebinde bulunmadıklarını dile getiriyor” ifadelerini kullandı. 

Pek çok kişi habersiz

2025 yılı itibarıyla sigorta poliçelerinde bedensel hasarlara yönelik tazminat miktarının 2 milyon 700 bin TL. Bu yüksek meblağ, vatandaşlar için büyük bir hak olmasına rağmen, pek çok kişi bu hakkından habersiz” diyen Dündar, “Trafik kazası sonucu bedensel hasar gören bir kişinin, bu tazminat hakkına sahip olabilmesi için sürecin doğru bir şekilde takip edilmesi gerekiyor. CDK Şirketler Grubu, bu noktada vatandaşlara rehberlik ediyor, sigorta tazminatının alınması için gerekli adımları atmalarına yardımcı oluyor” açıklamasını yaptı. Dündar, bu hizmetin gönüllü ve ücretsiz sunuluyor olmasının, toplumda büyük bir farkındalık oluşturduğunu ifade ederek, “Biz, sigorta tazminat sürecinde kazazedeleri yalnız bırakmıyor, onların hakkını alana kadar süreç boyunca onlara eşlik ediyoruz. Bazen, bir vatandaşın basit bir bilgi eksikliği nedeniyle tazminat hakkını kaybetmesi mümkün olabiliyor. Bizim görevimiz, bu bilgiyi doğru şekilde aktarmak ve vatandaşlarımıza haklarını savunmaları konusunda destek olmaktır” şeklinde konuştu. 

ASLA MADDİ BİR BEKLENTİMİZ YOK

STK deneyimlerini anlatan Cihan Dündar, Büyükçekmece’de Malatyalıları bir araya getirmeyi düşündüklerini söyledi. Malatya’dan Büyükçekmece’ye uzanan bu yeni projede, yöresel ürünlerin ve Malatya kültürünün tanıtımını yapmayı amaçladıklarını ifade eden Dündar, birçok STK’da aktif görev aldığını söyledi. Dündar, Malatya’nın zengin kültürel mirasını, ürünlerini ve yöresel değerlerini Büyükçekmece’deki vatandaşlarla buluşturamamanın büyük bir eksiklik olduğunu gözlemlediğini söyledi. “Yıllardır burada Malatyalılar adına bir oluşum yoktu. Şimdi, Malatyalılar Derneği adı altında çok güzel bir girişim başlatacağız” diyen Dündar, kuracakları dernekle birlikte, Malatya'nın etkinliklerini ve yöresel ürünlerini tanıtmak için adımlar atacaklarını duyurdu. Dündar, Büyükçekmece'de düzenleyecekleri tanıtım günlerinin, 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerin ardından afet sonrası destek amacı taşıyacağını belirtti. Dündar, “Bu etkinliklerin maddi bir beklentisi olmayacak. Amaç, depremden etkilenen esnafımıza destek olmak ve Malatya'nın yerel ürünlerini burada tanıtmaktır. Bu tanıtım günlerinde, Malatyalıların kültürünü ve değerlerini Büyükçekmece halkıyla paylaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

ANLAMLI BİR ADIM OLACAK

Malatya'nın sadece kayısıyla ünlü olmadığını vurgulayan Cihan Dündar, şehirdeki pek çok başka yerel lezzetin de dikkat çekici olduğunu söyledi. Dündar, “Malatya, sadece kayısıyla tanınan bir şehir değil. Kiraz, Arapgilin reyhanı, kavurma, tereyağ, köy peyniri, çökelek, pekmez gibi birçok yerel lezzetimiz var. Bu ürünleri Büyükçekmece’deki vatandaşlarla buluşturacağız" dedi. Etkinliklerin, Malatya'nın farklı tatlarını tanıtmanın yanı sıra, yerel esnafın desteklenmesi ve Malatyalıların bir araya gelerek, bölgesel bağlarını güçlendirmesi açısından da önemli olduğunu belirten Dündar, “Bu tür projeler, hem kültürel çeşitliliğin artmasını sağlar hem de dayanışmayı pekiştirir. Malatya’nın zenginliklerini burada yaşayan insanlarla buluşturmak, bizim için çok anlamlı bir adım olacak” diye ekledi.


STK'LAR KÖPRÜ İŞLEVİ GÖRÜR

Cihan Dündar, sivil toplum kuruluşları (STK) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. STK’ların, yerel dinamiklerin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Dündar, bu kuruluşların bir ilçenin veya bir toplumun geleceğini şekillendiren yapı taşları olduğunu vurguladı. STK’ların, toplumların gelişiminde büyük bir rol oynadığını ifade eden Dündar, "STK’lar bana göre, bir ilçenin gidişatını belli eden kurumlardır. İlçeyi, ili, memleketi, kısacası toplumu bir araya getiren unsurların başında gelirler" dedi. Bu tür kuruluşların yerel yönetimler ve toplum arasında önemli bir köprü işlevi gördüğüne değinen Dündar, “STK’lar yerel dinamiklerin başında gelir. Her toplumda, her yerel dinamikte STK’ların varlığı büyük bir önem taşır” şeklinde konuştu. Dündar, sivil toplum kuruluşlarının toplumu bilinçlendirme, destekleme ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle geliştirme noktasındaki rollerine dikkat çekerek, “Bu kuruluşlar, toplumsal bağları güçlendirir ve yerel halkın ihtiyaçlarına daha hızlı çözümler üretebilir. STK’lar olmadan bir toplumun sağlıklı bir şekilde ilerlemesi mümkün değildir” diye ekledi.


 


 


 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *