Günlük adım sayısının artırılması, depresyon riskini azaltmada önemli bir rol oynayabilir. JAMA Network Open dergisinde yayımlanan bir çalışmada, günde 7 bin adım atmanın depresyonun yıkıcı etkilerini hafifletebileceği belirtilmiştir.
Araştırmada, günlük 5 bin adımın altında yürüyen bireylerde depresyon riskinin arttığı, buna karşın 7 bin 500 adım atanlarda bu riskin %42 oranında azaldığı saptanmıştır. Egzersiz ve sağlık fizyolojisi uzmanı Lindsay Bottoms, 10 bin adım hedefinin takıntı haline getirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, daha makul adım hedeflerinin de faydalı olabileceğini ifade etmiştir.
Leicester Üniversitesi'nden Profesör Tom Yates ise orta seviyede fiziksel aktivitenin erken ölüm riskini azaltmada etkili olduğunu, ancak bu seviyenin ötesinin büyük bir fark yaratmayabileceğini belirtmiştir. Yates, "Kanıtlar, günlük 8 bin adımın sağlığa faydalı bir eşik olduğunu gösteriyor" demiştir.
Düzenli yürüyüş yapmanın faydaları sadece kalp ve ruh sağlığıyla sınırlı kalmayıp, kasları güçlendirme, eklem ağrılarını azaltma ve dayanıklılığı artırma gibi olumlu etkileri de bulunmaktadır. Bu nedenle, günlük yaşamda adım sayısını artırmak, genel sağlık açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.