Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Hafif yağmur
16°
Ara
Damga Genel Bayramda İstanbul'un tadını çıkarın

Bayramda İstanbul'un tadını çıkarın

Özellikle İstanbul, bayram tatillerinde yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. Bayram tatilini İstanbul’da geçirecekler için birbirinden güzel rotaları bir araya getirdik. İstanbul tarihî ve kültürel zenginlikleriyle bu özel günlerde unutulmaz deneyimler yaşamanızı sağlayacak pek çok mekana ev sahipliği yapıyor

Okunma Süresi: 5 dk

Ramazan Bayramı, sevdiklerimizle bir arada olmanın, maneviyatın ve neşenin hakim olduğu özel bir bayram. Ailelerin ve akrabaların sıkça ziyaret edildiği bayram günlerini farklı şehirlerde geçirmek isteyenler de olabiliyor. 

Vialand

Vialand, tema parkın AVM ve gösteri merkezi ile birleştiği ilk alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi olarak biliniyor. İstanbul'un en büyük tema parkı ve eğlence merkezi olan Vialand, çocukların enerjilerini atabileceği, bayramın tadını çıkarabileceği geniş bir oyun kompleksi. Alanda birçok oyuncak ve etkinlik bulunuyor. Her yaş ve zevk grubuna hitap eden Vialand’da birbirinden eğlenceli aktivitelere katılabilir, keyifli saatler geçirebilirsin.

Rahmi M. Koç Müzesi

1994 yılından bugüne ziyaretçilerini ağırlayan Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy semtinde konumlanıyor. Üç ana bölümden oluşan müzede Mustafa V. Koç Binası, Açık Hava Sergileme Alanı ve Tarihi Hasköy Tersanesi bulunuyor. Ulaşım, endüstri ve iletişim tarihi hakkında geniş bir bilgi kaynağı olan müze çocukların hem eğlenebileceği hem de bilgi dağarcıklarını genişletebileceği önemli mekanlar arasında yer alıyor. Bayramda gidilebilecek en iyi yerlerden biri olan Rahmi M. Koç Müzesi, 1800’lerden bugüne kadar birçok kara yolu aracına, lokomotif ve tramvay araçlarına, Douglas DC-3 ve F 104S Starfighter avcı uçağı gibi önemli havacılık tarihinin önemli örneklerine ve ulaşım, iletişim ve bilim ile ilgili birçok eşya ve esere ev sahipliği yapıyor.

İstanbul İllüzyonlar Müzesi

Eğlenceli ortamı, görsel hileleri ve uygulamalı interaktif ekranlarıyla her yaştan ziyaretçinin ilgisini çeken İstanbul İllüzyonlar Müzesi, 50’den fazla görsel ve eğitici sergiye ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu’nda konumlanan müze, göz alıcı illüzyonlar ve optik yanılsamalarla çocuklar için eğlenceli ve şaşırtıcı bir bayram tatili deneyimi sunuyor.

KidZania

1999 yılından bugüne birçok ülke ve şehirde faaliyet gösteren KidZania, 2014 yılında İstanbul’da kapılarını açtı. Çocukların meslekleri deneyimleyebileceği ve eğlenerek öğrenebileceği bu eğlence merkezi her miniğin hayalini kurduğu bir evcilik alanı diyebilirim. Akasya Avm içinde yer alan KidZania’da banka, hastane, tiyatro, süpermarket, üniversite, laboratuvar, itfaiye, stadyum, otel, deprem simülasyon merkezi, fabrika gibi 67 farklı aktivite alanına ev sahipliğ yapan KidZania’da çocuklar, 120’den fazla mesleği deneyimleyebiliyor. Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından onaylanan aktiviteleriyle eğlenceli saatler geçirmenizi sağlayacak olan KidZania, bayram tatilinde çocuklarla gidilebilecek en iyi mekanlar arasında yer alıyor.

Motivasyon Müzesi

İstanbul Anadolu Yakası’nda Watergarden AVM içinde konumlanan Motivasyon Müzesi, birbirinden farklı göz yanılsamaları, eğlenceli illüzyonlar ve hayal gücünü harekete geçirici etkinlikleriyle hem yetişkinler hem de çocuklar için birebir. Teknolojinin, tasarımın ve hayallerin motivasyon konsepti ile birleştiği müzede 7 ayrı bölüm bulunuyor ve dev top havuzu, selfie alanları, sanal gerçeklik teknolojileri, illüzyon odası, sihirli orman ve dijital grafiti gibi konseptler bulunuyor.

Forestanbul

2014 yılında SAYSU Türkiye tarafından kurulan ve Kemerburgaz’da kapılarını açan Forestanbul, 2019 yılında taşındığı yeni yeri Taşdelen Mesire Alanı’nda hizmetlerine devam ediyor. Türkiye’nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkı olarak bilinen Forestanbul, şehrin stresinden uzaklaşmak için ideal noktalardan. Doğayla iç içe olan bu parkta spor yapabilir, dinlenme ve eğlenme fırsatı bulabilirsin. Her yaş grubundan insana hitap eden parkta çocuklar birbirinden heyecanlı macera dolu aktiviteleri deneyimleyebiliyor.

Ortaköy

Boğaz manzarası eşliğinde lezzetli kumpir ve waffle yiyebileceğin, aynı zamanda güzel fotoğraflar çekebileceğin merkezi bir yer olan Ortaköy, bayram gezisi listesine mutlaka koyman gereken yerlerden biri. Ortaköy Camii’nde Ramazan Bayramı’nın manevi ruhunu iliklerine kadar hissedebilir, İstanbul’un en nostaljik semtlerinden birinde huzurlu bir bayram geçirebilirsin.

 

Moda Sahil Parkı ve Yürüyüş Yolu

Şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği Moda Sahil Parkı ve Yürüyüş Yolu, deniz havası alarak dinlenebileceğin, sakin yürüyüşler yapabileceğin, bisiklete binebileceğin ve hatta piknik yapabileceğin mükemmel bir yer. Bayram tatilinde ailenle ya da arkadaşlarınla keyifli vakit geçirmek istersen Kadıköy’ün en beğenilen mekanları arasında yer alan Moda Sahil Parkı’nı mutlaka ziyaret etmelisin.

Ayasofya Camii

İstanbul’un simgelerinden biri olan ve uzun yıllar sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii, özellikle bayram ruhunu ve maneviyatını derinden hissetmek isteyenler için oldukça ideal yerlerden biri. Ailenle ya da arkadaşlarınla birlikte kolayca gidebileceğin Ayasofya Cami’nin alt katı ibadete açık, üst katı ise 2024 yılından itibaren müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Polonezköy Hayvanat Bahçesi

İstanbul’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir diğer yer de Polonezköy Hayvanat Bahçesi. Doğa ile iç içe, yeşillikler içinde mis gibi bir havayı solurken birbirinden sevimli hayvanları yakından görme fırsatı yakalayacağın Polonezköy Hayvanat Bahçesi, özellikle çocuklar için unutulmayacak bir deneyim sunuyor. İstanbul’un Beykoz ilçesinde konumlanan hayvanat bahçesinde hayvanların çoğu serbest bir şekilde dolaşıyor. Böylece onları daha yakından görebilir, ellerinle yemek yedirebilir ve sevebilirsin.

Galata Kulesi

1335-1349 yılları arasında inşa edilen Galata Kulesi, Beyoğlu’nda konumlanıyor. 19. yüzyılda şehirde çıkan yangınları gözlemlemek ve haber vermek amacıyla kullanılan kule, şehrin simgelerinden biri durumunda. İstanbul’da en çok ziyaret edilen yapılar arasında bulunan Galata Kulesi’nin UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Lisitesi’ne dahil edildiği biliniyor. Günümüzde müze ve sergi alanı olarak kullanılan kule, bayram tatilinde ailenle ve arkadaşlarınla birlikte mutlaka ziyaret etmen gereken yerler arasında bulunuyor.

Topkapı Sarayı

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478 yılında yaptırılan Topkapı Sarayı, İstanbul’un simgeleri arasında yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun 400 yıl boyunca devleti idare etmek için merkez olarak kullandığı saray, çok sayıda eski eser ve eşyaya ev sahipliği yapıyor. 1924 yılından itibaren müze olarak halkın ziyaretine açılan Topkapı Sarayı, Kubbealtı, Mecidiye Köşkü, Arz Odası, Hekimbaşı Odası, Bağdat Köşkü ve Mustafa Paşa Köşkü gibi bölümlerden oluşuyor. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne giren saray, özellikle Kutsal Emanetler’in bulunduğu Hırka-i Saadet Dairesi ile Ramazan Bayramı’nda ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *